Referat at ekstraordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Kløverbladet onsdag d. 20. september 2006
Inden overgang til den udsendte dagsorden blev der foretaget valg til dirigent og referent. Til dirigent blev valgt Anne Dorte (Kl.g. 42) og til referent blev valgt Thommi (Kl.g. 52). Dirigenten konstaterede at generalforsamlingen var lovligt indkaldt og gik derefter over til behandling af dagsordnen:
Orientering fra Bestyrelsen
vej
Valg af formand
Ad. 1. Orienteringen fra bestyrelsen drejede sig om Grethe Zincks medlemskab af bestyrelsen, idet der er kommet frem, at hun ikke er grundejer og at Orla Zinck som står som registret grundejer ikke længere ønsker at lade sig repræsenterer af hende. Efter længere debat om Grethe var valgt uretmæssigt og havde tegnet foreningen uretmæssigt blev bestyrelsens orientering sat til afstemning. Orienteringen blev taget til efterretning med stemmerne 25 for og 5 der undlod at stemme. Da der var rejst tvivl om Grethes ret til i fremtiden at repræsentere foreningen, stillede hun sit mandat til rådighed. Generalforsamlingen besluttede derefter at behandle punkt 3 før punkt 2.
Ad. 3. Dirigent Anne Dorte Schwarz-Nielsen blev på fleres opfordring valgt til ny formand uden modkandidat.
Ad. 2. Punktet ”vej” blev som planlagt forlagt af Grethe Zinck. Hun orienterede om de to muligheder foreningen efter hendes opfattelse havde til vejløsning. 1. Den allerede vedtagne løsning om totalrenovering, hvor der ligger et to år gammelt tilbud med en pris på omkring 4,2 mill. kr. Og 2. At kommunen foretager renovering iht. påbud, idet vejene allerede er i så dårlig forfatning, så kommunen vil give påbud og få foretaget en vejrenovering, hvis ikke grundejerforeningen selv påtager sig opgaven.
Ved løsning 1 tages taksationskommissionens afgørelse om at gå tilbage til reglerne fra 1951 i brug. Dvs. at belastningen for erhvervsejendomme og boliger er den samme, idet der ved prisfastsættelse for den enkelte grundejer udregnes efter facademeter. Fordelen ved første forslag er efter bestyrelsens vurdering, at der er tale om en langtidsholdbar løsning (15-20 år), mens der i en kommunal løsning kun er tale om nødvendig reparation (anslået levetid 3-5 år). Der var usikkerhed om kommunens fordelingsnøgle, hvis de laver vejen.
Der var bred enighed om at vejene snarest skal laves. Efter en længere debat og argumenter for de forskellige løsninger, økonomien ved de to løsninger, professionel hjælp til bestyrelsen, tilbagebetaling af eventuelt for meget betalt vejbidrag & afstemningstema, gik man over til afstemning. Forslaget, der kom til afstemning gik ud på at lade kommunen foretage renovering iht. påbud. Forslaget blev vedtaget med stemmerne 15 for og syv som undlod. De øvrige afstemningstemaer bortfald herefter.
Til næste generalforsamling arbejder bestyrelsen videre med det vedtagne, overvejer behovet for relevant økonomisk rådgivning og forslag til brug af opsparede midler og eventuel tilbagebetaling af for meget indbetalt vejbidrag.